Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Dry Needling

BAS_4174-Dry_Needling-2-800x600px

Over de therapie

Dry needling is een behandelmethode voor spieren. Letterlijk betekent het ‘droge naalden’. Omdat er gebruik wordt gemaakt van (acupunctuur)naalden zonder dat er vloeistof aan te pas komt wordt dit zo genoemd. In spieren komen regelmatig ‘knopen’ voor, dit noem je een triggerpoint (pijnpunt). Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt (uitstralingspijn/ referred pain). De fysiotherapeut zoekt naar deze plekken, omdat ze de oorzaak kunnen zijn van uw klachten. Het doel is een snelle en langdurige ontspanning van de spier. Dry needling geeft vaak snellere ontspanning dan het ‘normaal’ behandelen van een triggerpoint met drukpuntmassage.

Indicaties voor Dry Needling

Behandelvormen Dry Needling

Dry Needling

Bij dry needling wordt eerst de te behandelen plek met alcohol ontsmet. Vervolgens wordt de er een acupunctuurnaald gebruikt waarmee de spier wordt aangeprikt.

Overige behandelvormen

Behalve de behandeling met de dry needling zal de therapeut ook adviezen geven over de klachten. Vaak worden er ook rekoefeningen of andere oefeningen gedaan om te zorgen dat de betreffende spier weer optimaal kan functioneren.