Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Fysiotherapie

BAS_4465-Fysiotherapie-800x600px

Over de therapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met de bewegende mens. Een (algemeen) fysiotherapeut behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Dit kunnen zeer uiteenlopende klachten zijn zoals rug- of nekklachten, maar ook sportblessures of revalidatie na een operatie zijn indicaties waarvoor u bij de fysiotherapeut terecht kunt. Samen met u werken wij aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Behandeling vindt meestal individueel plaats, maar soms ook in groepen (bijvoorbeeld revalideren na een operatie, wat extra motiverend kan werken). Uw fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te behalen. De eerste behandeling bestaat uit een intake door middel van een vraaggesprek (anamnese) en een lichamelijk onderzoek, om te bepalen wat de klachten zijn en welke hinder u hiervan ervaart in het dagelijks leven en/of tijdens sport. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld, hierbij kijkt de therapeut samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Vervolgens vindt behandeling plaats. Deze kan uit diverse behandelmogelijkheden bestaan, afhankelijk van de klacht.

Indicaties voor Fysiotherapie

Behandelvormen Fysiotherapie

Uitleg en Advies

Hierbij krijgt u meer te weten over uw klachten. Denk hierbij aan de oorzaak en het verloop van uw klachten, maar ook hoe u kunt voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Ook tips en adviezen waar u op kunt letten tijdens uw activiteiten horen hierbij.

Oefentherapie

Hierbij kan er aandacht zijn voor het soepeler maken van gewrichten, sterker maken van spieren of verbeteren van stabiliteit. Maar ook ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen vallen onder oefentherapie. Doordat wij beschikken over een oefenzaal met professionele apparatuur kunt u bij ons goed terecht om te oefenen/trainen of revalideren na bijvoorbeeld een operatie.

Manuele Technieken

Dit kunnen technieken zijn om gewrichten losser te maken, maar ook massage van de spieren.

Behandeling met Apparatuur

Er zijn apparaten die soms worden ingezet om bijvoorbeeld bij een peesblessure het herstel te bevorderen. Het Shockwave apparaat is zeer effectief bij bijvoorbeeld diverse (chronische) peesklachten.

Overige Behandeltechnieken

Soms kunnen er andere middelen worden ingezet, zoals dry needling of medical taping (met hyperlinkjes). Uw therapeut zal dit vooraf met u bespreken. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze behandelmogelijkheden.