Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Heeft u overgewicht of ernstig overgewicht (obesitas)? Dan kunt u uw gezondheid verbeteren door een gezondere leefstijl.
Dit kan door deel te nemen aan een leefstijl programma, ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd.

Wat is het?

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer! Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar we gaan ook aan de slag met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach (Jessie Vonk, zij is opgeleid tot Leefstijl coach en is tevens ook fysiotherapeut) en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

Hoe kun je meedoen?

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar een Cool Coach, specifiek voor het GLI traject. Als je een verwijzing hebt kan je zelf contact opnemen met de praktijk door te bellen en/of te mailen naar het onderstaande mail adres en telefoonnummer.

Vergoeding

Het GLI traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de overheid. Dit houdt in de intake, individuele sessies en de acht groepsessies. Het sporten is hier niet bij in begrepen.

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander.Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben, wat natuurlijk heel begrijpelijk is. Dan kan u uiteraard contact opnemen met de praktijk. Wij zullen er alles aan doen om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Wij hopen u te horen en/of te zien bij ons in de praktijk.

Hoe ziet het programma er uit?

Je werkt samen met je CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De leefstijlcoach ondersteunt je om je gedrag te veranderen.

  1. Je kijkt samen met je coach naar wat er nu al goed gaat.
  2. Je stelt samen met je coach doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
  3. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach of personal trainer komt eventueel tijdens een bijeenkomst tips geven.


Twee jaar lang heb je individuele sessies met je coach en acht groepsessies met andere deelnemers.

Cool doe je niet alleen, maar Cool doe je SAMEN!

Locaties

De intake en bijeenkomsten worden gehouden op De Dordrechtweg 14, 6843 DM in Arnhem.