Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Manuele Therapie

BAS_3879-ManueleTherapie-800x600px

Over de therapie

Manuele therapie is een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen en voor elk lichaam een oplossing op maat voor te stellen. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Indicaties voor Manuele Therapie

Behandelvormen Manuele Therapie

Uitleg en Advies

Hierbij krijgt u meer te weten over uw klachten. Denk hierbij aan de oorzaak en het verloop van uw klachten, maar ook hoe u kunt voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Ook tips en adviezen waar u op kunt letten tijdens uw activiteiten horen hierbij.

Oefentherapie

Ook binnen de manuele therapie neemt oefentherapie vaak een belangrijke plaats is. Zeker om te voorkomen dat klachten terug komen is het belangrijk dat spieren rondom de gewrichten zo optimaal mogelijk functioneren.

Manuele Technieken

Dit kunnen technieken zijn om gewrichten losser te maken, maar ook massage van de spieren. Manipulaties zijn specifieke technieken van de manueel therapeut om gewrichten beter te laten bewegen. Omdat deze technieken soms een krakend/knappend geluid geeft wordt dit in de volksmond vaak kraken genoemd.

Overige behandeltechnieken

Soms kunnen er andere middelen worden ingezet, zoals Shockwave, Dry Needling of Medical Taping. Uw manueeltherapeut zal dit vooraf met u bespreken. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze behandelmogelijkheden.