Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Medical Taping

BAS_3813-Medical_Taping-800x600px

Over de therapie

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van (gekleurde) tape. Deze tape is rekbaar, in tegenstelling tot de witte tape die vaak gebruikt wordt om een gewricht te immobiliseren. Door de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid vindt er een soort liftende werking plaats van de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.

Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Indicaties voor Medical Taping

*Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts, zo blijkt uit twee pilotstudies (2016 en 2017). Medical tape gaf bij 84% van de hooikoortspati├źnten een flinke verlichting van de klachten. Waarschijnlijk heeft de tape een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. Ondanks dat verder onderzoek naar de effectiviteit noodzakelijk is, zien wij vaak bij mensen verlichting van hooikoortsklachten door het toepassen van deze methode. Hooikoorts is geen fysiotherapeutische indicatie en Medical taping bij hooikoorts wordt daarom niet (als fysiotherapie) vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt bij ons 3x laten tapen voor slechts 30 euro.

Behandelvormen Medical Taping

Tapen

De medical tape wordt op maat afgeknipt en op de huid aangebracht/geplakt. De tape kan dagenlang blijven zitten.

Overige Behandelopties

Medical taping is geen behandeling op zich, m.u.v. van de medical tape bij hooikoorts. Er zal naast het tapen altijd de combinatie zijn met adviezen over de klachten en vaak zullen er ook oefeningen worden uitgelegd.