Email

info@fysiotherapie-elderveld.nl

Telefoon

026 - 381 0934

Revalidatietraining

BAS_4428_Revalidatie-800x600px

Over de therapie

Indien er sprake is van een (sport)blessure  zal er moeten worden gerevalideerd. Al onze therapeuten kunnen u hierbij helpen. Omdat wij beschikken over een ruime oefenzaal met diverse fitnessapparatuur kunt u bij ons goed terecht om te revalideren na een blessure of operatie. Ook voor revalidatie ivm COVID19 kunt u bij ons terecht.

Indicaties voor (sport)revalidatie

Behandelvormen (sport)revalidatie

Krachttraining

Tijdens krachttraining wordt de spierkracht verbeterd. Dit is vaak nodig om weer goed te kunnen functioneren. Erkan  gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur, gewichtjes en/of dynaband. Maar ook zonder apparaten kunnen er krachtoefeningen worden gedaan, zoals squatten (kniebuigingen). Deze oefeningen kunnen ook thuis worden gedaan.

Conditietraining

Tijdens conditietraining wordt er gebruik gemaakt van cardio-apparatuur, zoals de hometrainer, crosstrainer of de loopband. Het doel hiervan is dat er meer uithoudingsvermogen komt.

Looptraining

Looptraining zorgt dat het looppatroon verbeterd en het lichaam  niet verkeerd belast wordt. Ook helpt dit om een recidief van de klachten te voorkomen.

Sportspecifieke Training

Om weer helemaal in de sportsituatie mee te kunnen komen is het vaak verstandig specifieke bewegingen te trainen. Denk bijvoorbeeld aan traptechniek bij voetballers of slalommen tussen pionnen. In de oefenzaal kunnen we de bewegingen van het sporten oefenen.